Steam’in güncel veri ve kullanım istatistiklerinde yer alan bilgilere göre Türkiye’de en hızlı Steam bağlantısını Kablonet sağlıyor.
Dijital oyun mağazası Steam, hem dünyada hem ülkemizde oldukça popüler bir platform. Her gün binlerce oyunun indirildiği platform, inanılmaz düzeyde ağ trafiği oluşturuyor. Öyle ki 48 saatte dünya çapında aktarımı gerçekleştirilen oyun verisinin bant genişliği 3.9 Tbps civarında.
Steam, kullanım ve istatistik bilgilerini tüm kullanıcıların ulaşabileceği şekilde sergiliyor. İstatistiklerde dünya çapında dikkat çeken detaylar bulunsa da, ülkemizin Steam üzerinde gösterdiği performans bizleri daha yakından ilgilendiriyor.
Steam’in yayınladığı verilere göre ülkemizde kullanılan Steam verisi toplamda 3 Petabyte (3000TB) boyutunda. Bu veri ile birlikte ülkemizde kullanılan Steam trafiği, dünya çapında kullanılan Steam trafiğinin %1.3‘ünü oluşturuyor.
Veriler ile ilgili dikkat çeken en önemli detay, Steam’in Türkiye’de gerçekleşen ortalama bağlantı hızı. Verilere göre ülkemizdeki ortalama bir kullanıcı 11.7 Mbps hız ile Steam servislerini kullanıyor. Bu hız Avrupa ülkelerindeki en düşük hızlardan biri.
Diğer tarafta paylaşılan verilerin içerisinde, İnternet servis sağlayıcılarının sunduğu ortalama hızlar da bulunuyor. Buna göre Turksat Kablonet, 19.5 Mbps hız ile liderken, Turknet 14.6 Mbps hız ile ikinci en iyi sağlayıcı konumunda bulunuyor. Listenin üçüncüsü ise 13.2 Mbps hız ile Turkcell Superonline.
Listenin sırasını ise D-Smart; Vodafone ve Türk Telekom paylaşıyor. D-Smart, Steam hızında 8.2 Mbps bağlantı hızı sunarak ülkenin en yavaşı konumunda bulunuyor. Hemen arkasında 10.1 Mbps ile Vodafone ve onun arkasında 10.6 Mbps ile Türk Telekom bulunuyor.
Ülkemizin dışında diğer ülkelere göz attığımızda birçok ülkenin 25 Mbps ortalama hıza sahip olduğunu görüyoruz. ABD içerisinde 41.8 Mbps olan ortalama hız, Çin’de 44.3 Mbps, Rusya’da 23 Mbps hızında seyrediyor.
Steam’in en hızlı ülkelerinde ise 77.5 Mbps hız ile Güney Kore; 66.8 Mbps ile İsveç ve 54.7 Mbps hız ile Japonya bulunuyor.
Dünya ile kıyasladığımızda ülkemizdeki internet hızının oldukça yavaş olduğunu görüyoruz. Hala gelişemeyen alt yapılar ve her yere ulaşamayan fiber bağlantı, elbette bu düşük hızların sorumluları konumunda. Umarız ülkemizde de internete ve alt yapıya gerekli önem gösterilir ve dünya standartlarında bağlantı hızlarına kavuşuruz.
Siz evinizde kaç mbps hız alıyorsunuz?
microsoft ace oledb 12.0 hatası,oledb 12.0 provider not registered,microsoft access database engine indir,accessdatabaseengine.exe indir,oledb provider…
Microsoft, uzaktan farklı cihazları kontrol etmeye yarayan Uzak Masaüstü uygulamasına desteği keseceğini duyurdu. Onun yerine…
office 2021 etkinleştirme, office 2021 lisans anahtarı, office 2021 ürün anahtarı, office 2021 aktivasyon, office…
Microsoft Office 2016, güçlü özellikleri ve kullanıcı dostu arayüzü ile hala popülerliğini koruyan bir ofis…
Office 2019 etkinleştirme, Office 2019 ürün anahtarı, Office 2019 lisans, Office 2019 serial key, Office…
2025 e-imza, e-imza nedir, e-imza nasıl alınır, e-imza başvurusu, e-imza ücreti 2025, e-imza fiyatları, e-imza…