Bilgi

Shutter Sayısı Nasıl Öğrenilir?

Shutter sayısı fotoğraf makinesinin kutudan çıkarıldığı andan itibaren ne kadar kullanıldığını, kaç tane fotoğraf çekildiğini gösteren sayıdır. Bu sayı 0’dan başlar ve fotoğraf çekildikçe artar.

Shutter sayısının fazla olması özellikle ikinci el makine alırken pek istenilen bir şey değildir. Genelde fotoğraf makinesinin kullanım süresine göre; bu rakamın 10.000 veya maksimum 20.000 olması tercih edilir. Eğer makineye temiz bakılmışsa o zaman bu sayının biraz daha üstüne çıkılabilir. Satın alınan fotoğraf makinesinin shutter sayısı yüksekse; o zaman bu durum kullanımda size sağlıklı bir performans vermeyebilir.

Özellikle ikinci el makine alımında shutter sayısının çok önemli olmaktadır. Satıcı ne diyorsa ona inanmak zorunda kalıyorsunuz veya makineyi bir bilene gösteriyorsunuz. Satıcının sözüne güvenmek yerine, Shutter sayısını sizin kontrol etmeniz mümkündür. Bu konuda shutter sayısını öğrenmenin yollarını anlatmaya çalışacağım. Peki shutter sayısı nasıl öğrenilir?

Shutter Sayısı Nasıl Öğrenilir?

  1. En basit yolu MyShutterCount internet sitesine girmek ve “dosya seç” butonuna basarak son çekmiş olduğumuz fotoğrafı eklemek ardından “upload file” butonuna basarak sitenin bize döneceği sonucu bekliyoruz. Shutter Count alanında merak ettiğimiz shutter sayısını hiçbir program yüklemeden öğreniyoruz.
  2. Diğer basit yolu Shutter Clicks
    Buradan indirdikten sonra zip içindeki bin klasörü altında bulunan ShutterClicks.exe yi çalıştırın, Select’e tıklayın

    Dosya türünüzü veya all files seçin. Son çekmiş olduğunuz resmi ilgili klasörden bulun ve OK basın.

    image shutter count alanında shutter sayınızı göreceksiniz.

  3. PhotoMe ile öğrenebilirsiniz. Programı ücretsiz olan kendi linkinden indirin. Kurulum adımlarını izleyin. Kurulum bittikten sonra programı çalıştırın. Resminizi programın üzerine sürükleyip bırakın veya sol taraftaki “dosya aç” dan ilgili dosyanızı seçiniz.
    “Manufacturer notes” sekmesine tıklayın. Sol tarafta “shutter count” alanında shutter sayınızı göreceksiniz. PhotoMe üzerinden detaylı exif bilgilerinize çok rahat erişebilir ve fotoğrafınızı kolaylıkla analiz edebilirsiniz.

     

  4. Opanda IExif ile öğrenebilirsiniz. Programı buradan indirip kurun. Ardından masa üstüne oluşan kısa yoldan Opanda IExif’i çalıştırın. Open’a basın ve son çekmiş olduğunuz resmi seçip OK diyin. Fotoğrafa ait tüm exif ilgilerinin yanında “Total Numer of Shutter Releases for Camera” alanında value değeri olarak shutter sayısını göreceksiniz.
mertinko

Yazılım hakkında bildiklerini anlatan sıradan biri.

Recent Posts

‘Microsoft.ACE.OLEDB.12.0’ Sağlayıcısı Yerel Makineye Kayıtlı Değil Hatası ve Çözümü (2025)

microsoft ace oledb 12.0 hatası,oledb 12.0 provider not registered,microsoft access database engine indir,accessdatabaseengine.exe indir,oledb provider…

2 hafta ago

Windows Uzak Masaüstü Uygulaması Kullanımdan Kaldırılıyor: İşte Son Tarih!

Microsoft, uzaktan farklı cihazları kontrol etmeye yarayan Uzak Masaüstü uygulamasına desteği keseceğini duyurdu. Onun yerine…

1 ay ago

Office 2021 Etkinleştirme ve Ürün Anahtarı Rehberi (2025 Güncel)

office 2021 etkinleştirme, office 2021 lisans anahtarı, office 2021 ürün anahtarı, office 2021 aktivasyon, office…

1 ay ago

Office 2016 Etkinleştirme ve Ürün Anahtarı Rehberi (2025 Güncel)

Microsoft Office 2016, güçlü özellikleri ve kullanıcı dostu arayüzü ile hala popülerliğini koruyan bir ofis…

1 ay ago

Office 2019 Etkinleştirme ve Ürün Anahtarı Rehberi (2025 Güncel)

Office 2019 etkinleştirme, Office 2019 ürün anahtarı, Office 2019 lisans, Office 2019 serial key, Office…

1 ay ago

2025 E-İmza Rehberi: E-İmza Nedir, Nasıl Alınır? (Başvuru, Ücretler ve Kullanım Alanları)

2025 e-imza, e-imza nedir, e-imza nasıl alınır, e-imza başvurusu, e-imza ücreti 2025, e-imza fiyatları, e-imza…

2 ay ago