Rust

Rust Server Kurulumu Türkçe Kılavuz

rust server kurulumu, rust server kurmak, rust server kirala, rust server türkçe kurulum, rust server nasıl kurulur, rust vanilla server, rust dedicated server

Rust oyun serverı kurmak sandığınızdan daha kolay olacak ve işlemleri tamamladıktan sonra serverınız artık tüm dünyadaki kişilere açık hale gelecek. Burada yazan tüm işlemleri adım adım yaptığınız taktirde sizin de Rust Vanilla serverınız olmuş olacak. Tabi bu işlem için sistem gereksinimleri ile başlayalım. Bu sistem gereksinimleri Rust oyun yapımcıları tarafından sağlanmaktadır. Ek olarak kendi deneyimlemelerim ile ne kadar gerektiğini sizlere anlatmaya çalışacağım. Bu içerik oldukça zengin ve bir o kadar dolu bir yazı olacak. Sıkılmadan okuduktan sonra işlemlerin bitiminde yorumlarınızı eksik etmeyin. Ayrıca bu sayfayı paylaşmayı unutmayın.

Sistem gereksinimleri Rust server kuracaklar için oldukça önemli. Burada en önemli husus RAM miktarı ve İşlemci boyutu olacaktır. Türkiye’deki internet alt yapısı ile kendiniz hizmet verecekseniz eğer 100MBps minimum istenilen bağlantı Türkiye’de bulunan kullanıcıların bağlantısı için yeterli olacaktır. RAM 8 GB ve üzeri olması gerekmektedir çünkü sisteminize bağlanan her bir kullanıcı için işlem yapılacaktır.

Bu işlemler oldukça yüksek boyutlu hacimlere çıkabilir benim tercihim minimum 12 GB RAM olması hatta ve hatta 16 GB RAM işlem yükünü oldukça hafifletecektir. İşlemci GHz boyutu 3.4 ideal lakin kullanılan çekirdek miktarı önemli. Minimum 12 çekirdek işlemci sunucunuz için yeterli olacaktır. İşletim sisteminiz Windows tabanlı bir işletim sistemi olması yeterlidir. Linux için kurulum rehberini ayrıca oluşturacağım.

Buraya kadar teorik bilgileri öğrendiğimize göre artık yavaş yavaş serverımız için gerekli dosyaları indirmeye başlayabiliriz.

Rust Server Kurmak İçin İlk Adım

İşlemlere başlamadan önce SteamCMD edinmeniz gerekmektedir. Tabi bu işlemleri dilerseniz detaylı yapabilirsiniz ama yazımın başında belirttiğim üzere en hızlı şekilde server kurulumunu yapacağız.

Buradaki dosyayı indirip bilgisayarımızın istediğiniz bölümüne atabilirsiniz. Ben masaüstüme atacağım.

Dosyamızı çalıştırdıktan sonra otomatik olarak Rust server kurulum dosyalarını sizin için bu klasör içerisine yapacaktır. İndirme işlemi ve dosyaların kurulumu internet hızınıza bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Siyah CMD ekranı geldikten kısa süre sonra Windows Güvenliği Uyarısı mesajı gelecektir. Bu bildirimde “Erişime izin ver” yazan yere tıklamanız yeterlidir.

Aşağıdaki ekranda dosyalarımızın indirildiğini görmektesiniz.

Server için gerekli dosyaların indirilmesi tamamlandı ve “rustds” adında bir klasör oluştu. Dilersek bu klasör adını değiştirebiliriz lakin böyle kalmasını tercih ediyorum.

 

Buraya kadar işlemlerimiz başarıyla tamamlanmış bulunuyor. Rust server dosyalarımız indi ve artık serverımızı açıp kullanabiliriz. Server açmak için “Run_DS” dosyamıza sağ tıklayıp not defteri veya notepad++ gibi uygulamalar ile açıp server adımızı değiştirebiliriz.

Resimde kırmızı kutucuk ile işaretli alanda yazan yeri dilediğimiz gibi Türkçe karakter olmayacak şekilde düzenleyebiliriz. Artık bizim de bir Rust Vanilla serverımız var. Bu server tamamen ilk kurulum amaçlı ve herhangi bir ek özellik içermemektedir. Orjinal Rust serverlar gibi özellikleri içerisinde barındırmaktadır.

Serverımız Hazır

Serverımız açıldığı zaman ise şöyle bir mesaj verecektir. Kırmızı alan ile belirtilmiştir.

Kırmızı işaretli alan ile belirtildiği gibi bir mesaj veriyorsa size artık serverımız aktiftir ve diğer kullanıcılar serverınıza erişim sağlamak için normal bir şekilde oyunu açarak server listeleme bölümünden serverınızın adını ne olarak oluşturduysanız o isim ile aratmaları durumunda serverınız listelenecek ve kişiler sizin serverınıza bağlanıp Rust oyununu oynamaya başlayacaklardır. Buraya kadar işlemlerimizi başarıyla oluşturduğumuza göre artık yazının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Umarım bu yazı ile siz de başarılı bir şekilde server sahibi olur ve Rust server bilgi sahibi olursunuz. Bundan sonraki yazılarımızda sizlerle yeniden görüşmek dileğiyle kendinize çok iyi bakın sağlıcakla kalın.

Bu yazıdan memnun kaldıysanız aşağıdaki yorum bölümünde görüşlerinizi veya fikirlerinizi dile getirebilirsiniz. Yorum yazmak için üyelik şartı bulunmuyor tamamen ücretsizdir. Teknik destek ve yardım için “İletişim” bölümünden bu yazı ile alakalı görüşlerinizi, sorularınızı ve fikirlerinizi iletebilirsiniz.

 

 

mertinko

Yazılım hakkında bildiklerini anlatan sıradan biri.

Recent Posts

‘Microsoft.ACE.OLEDB.12.0’ Sağlayıcısı Yerel Makineye Kayıtlı Değil Hatası ve Çözümü (2025)

microsoft ace oledb 12.0 hatası,oledb 12.0 provider not registered,microsoft access database engine indir,accessdatabaseengine.exe indir,oledb provider…

2 hafta ago

Windows Uzak Masaüstü Uygulaması Kullanımdan Kaldırılıyor: İşte Son Tarih!

Microsoft, uzaktan farklı cihazları kontrol etmeye yarayan Uzak Masaüstü uygulamasına desteği keseceğini duyurdu. Onun yerine…

1 ay ago

Office 2021 Etkinleştirme ve Ürün Anahtarı Rehberi (2025 Güncel)

office 2021 etkinleştirme, office 2021 lisans anahtarı, office 2021 ürün anahtarı, office 2021 aktivasyon, office…

1 ay ago

Office 2016 Etkinleştirme ve Ürün Anahtarı Rehberi (2025 Güncel)

Microsoft Office 2016, güçlü özellikleri ve kullanıcı dostu arayüzü ile hala popülerliğini koruyan bir ofis…

1 ay ago

Office 2019 Etkinleştirme ve Ürün Anahtarı Rehberi (2025 Güncel)

Office 2019 etkinleştirme, Office 2019 ürün anahtarı, Office 2019 lisans, Office 2019 serial key, Office…

1 ay ago

2025 E-İmza Rehberi: E-İmza Nedir, Nasıl Alınır? (Başvuru, Ücretler ve Kullanım Alanları)

2025 e-imza, e-imza nedir, e-imza nasıl alınır, e-imza başvurusu, e-imza ücreti 2025, e-imza fiyatları, e-imza…

2 ay ago