Google Tarafından Tasarlanan Ancak Hiçbir Zaman Kullanılmayan Chrome Logo Tasarımları
Google, Chrome’un logosunun ardındaki hikaye ve son logo değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şirket, ilk etapta roketli bir logo düşünüldüğünü açıklarken, bugüne kadar hiç kullanılmamış olan logo örneklerini de gösterdi.
ABD merkezli teknoloji devi Google’ın internet tarayıcısı Chrome, geçtiğimiz aylarda dikkat çeken bir yenilikle karşımıza çıkmıştı. Geliştiriciler, hazırladıkları bir güncelleme ile dünyanın en popüler tarayıcısının logosunu değiştirmişlerdi. Böylelikle 8 yıldır kullanılan logo, ufak çapta da olsa yenilenmiş oldu. Şimdiyse Google, bu logoyla ilgili bir açıklama yaptı.
Resmi blog sayfasında bir gönderi yayınlayan şirket, Google Chrome’un logosunun nasıl değiştiğini açıkladı. Yapılan açıklamalar, Google Chrome için hazırlanan ancak bugüne kadar hiç kullanılmayan logoları da içeriyordu. Gelin lafı daha fazla uzatmadan hem yeni logonun hikayesine hem de bugüne kadar hiç görmediğimiz logolara bakalım.
Google’da görsel tasarımcı olarak çalışmalarını sürdüren Thomas Messenger tarafından yapılan açıklamalarda, keşif aşamasında her türlü fikrin denendiği ifade edildi. Bu bağlamda; köşelerin yumuşatılması, farklı geometriler ve renk aralıklarının beyaz zeminde ayrılıp ayrılmaması gibi hemen her şey, logo çalışmaları sırasında masaya yatırılmış. İşte yukarıda da yapılan bazı çalışmaları görüyorsunuz.
Şirket, işin sonuna geldiğinde de işletim sistemleri özelinde değişiklikler yapmaya karar vermişti. Örneğin Windows 10 ve Windows 11‘deki logoda daha fazla gradyan bulunuyor. Chrome OS’ta ise daha parlak renkler tercih edildi. Şirket, macOS işletim sisteminde ise 3 boyutlu bir tasarım kullanmayı tercih etti.
Thomas Messenger, Google Chrome için ilk etapta bir roket düşündüklerini, bunun nedeninin hızı temsil etmek olduğunu söylüyor. Google yöneticisinin ilk tasarımla ilgili açıklaması şöyle: 2008’de Chrome’u tanıttığımızda amacımız hızlı ve kullanımı kolay bir tarayıcı oluşturmaktı ve hızı bir roketten daha iyi temsil eden hiçbir şey yoktu! Ancak ekibimiz sonunda roketten uzaklaşmaya karar verdi ve ulaşılabilir, tıklanabilir görünen ve hala Google’ın ruhunu yakalayan bir tasarıma ulaştı.
microsoft ace oledb 12.0 hatası,oledb 12.0 provider not registered,microsoft access database engine indir,accessdatabaseengine.exe indir,oledb provider…
Microsoft, uzaktan farklı cihazları kontrol etmeye yarayan Uzak Masaüstü uygulamasına desteği keseceğini duyurdu. Onun yerine…
office 2021 etkinleştirme, office 2021 lisans anahtarı, office 2021 ürün anahtarı, office 2021 aktivasyon, office…
Microsoft Office 2016, güçlü özellikleri ve kullanıcı dostu arayüzü ile hala popülerliğini koruyan bir ofis…
Office 2019 etkinleştirme, Office 2019 ürün anahtarı, Office 2019 lisans, Office 2019 serial key, Office…
2025 e-imza, e-imza nedir, e-imza nasıl alınır, e-imza başvurusu, e-imza ücreti 2025, e-imza fiyatları, e-imza…