1. Anasayfa
  2. Genel

Geliştiriciler İçin 8 En İyi HTML Editör

Geliştiriciler İçin 8 En İyi HTML Editör
0

HTML düzenleyeceğiniz zaman aklınıza direk not defteri gelebilir. Ancak not defteri ile işler vakit alabiliyor. İşlerinizi kolaylaştırması için en iyi HTML editörleri listeledik.

Bir web sitesi geliştirmek istiyorsanız, bir HTML düzenleyicisine ihtiyacınız olacaktır. Elbette bir web sitesi oluşturmak için Windows Not Defteri’ni kullanabilirsiniz, ancak not defteri hem işinizi zorlaştırır hem de zamanınızı alır.

İşleri kolaylaştırmak ve zamandan kazanmak için HTML editör kullanmak şart. Piyasada yüzlerce HTML editör mevcut. Peki hangisini kullanmalıyız?
Gelelim sizler için seçtiğimiz HTML editörlere:

1. Phase 5

Phase5, 1998’den beri sürekli güncellenen yaygın bir editördür. Phase5’in birkaç özelliği, proje yönetimi, etiket tamamlama, entegre bir resim görüntüleyici, sözdizimi hata ayıklayıcı, özel karakterler için destek, girinti yardımı, arama ve değiştirme ve özelleştirilebilir menüler-şablonlar.
Phase5 PHP, Javascript, HTML, VBScript, Java ve Pearl gibi popüler formatları destekler. Belgeler arasında hızlıca geçiş yapmanızı sağlar. Aynı anda birden çok belge düzenleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Phase5, Windows 7 ve 8, Vista, XP, 2000, 98 32/64 bit ve sunucu sürümlerinde çalışır.

Jivo Chat Reklam

2. Notepad++

Notepad ++, benim favori ücretsiz editörümdür. Notepad ++ klasik bir yazılımdır. Windows’un birlikte gönderdiği not defteri yetersiz olduğu için çıkmıştır.
Notepad ++, sekme arabirimi, otomatik tamamlama ve mükemmel kod vurgulama seçenekleri sunar. Makro kayıt, sık kullanılan komutları otomatikleştirir. Arayüz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılabilirsiniz. Özellik setini genişletmek için kullanımınıza hazır birçok eklenti vardır.

3. Sublime Text 2

Sublime Text 2 epey popüler bir HTML editördür. Özellikle profesyoneller bu editörü çok kullanır. Uzantılar ve JSON dosyaları ile özelleştirilebilir.
Paket Kontrolü yardımıyla, uzantıları indirip kurabilirsiniz. Editörün yaygın bir şekilde benimsenmesinden dolayı, geliştiricinin web sitesinde sunulanlara ek olarak dahi kapsamlı bir eklenti kütüphanesi bulunmaktadır.
Sublime Text 2 için öğreticiler çok olduğu için öğrenme zorluğu yoktur.
Sublime Text 2 ücretsiz değildir. Ücretsiz olarak indirilebilir ve sınırsız olarak kullanabilirsiniz, ancak eğer isterseniz 70 $ lisans da satın alabilirsiniz.

4. CoffeeCup

CoffeeCup HTML Editor, bir HTML / CSS projesi oluşturmak, düzenlemek ve üzerinde çalışmak için basit bir araçtır. Bu HTML Editörü ve daha gelişmiş Web Editörü hem yeni geliştiricilerin hem de profesyonel geliştiricilerin gereksinim duyduğu kaliteyi ve araçları sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Bu editörün sözdizimi vurgulaması, FTP senkronizasyonu, site önizlemesi, proje organizasyonu gibi özellikleri mevcuttur.

5. SynWrite

SynWrite türlü türlü işlevsellik sunan bir düzenleyicidir. SynWrite diğer editörlerdeki iyi olan özellikleri bir yazılımda toplama amacıyla çıkmıştır. Editöre Python ile yazılmış eklentiler eklenebilir. SynWrite otomatik tamamlama gibi özelliklerin yanında çoklu ayarlama yapma özelliğine de sahiptir:

6. Programmer’s Notepad

Programmer’s Notepad, iki temayla gelen modern bir arabirim sunar: birisi parlak, diğeri karanlık, resimde olduğu gibi. Özellikle kod etiketleri için verdiği destek sayesinde yazdığınız kodların en hızlı şekilde tamamlanmasına imkân tanıyor ve böylece işleri oldukça kolaylaştırıyor.

7. Brackets

Brackets birçok HTML editörünün aksine plugin desteğine sahiptir.Bu sayede HTML, CSS ve JavaScript düzenleme yeteneklerinin yanında tüm diğer kod düzenleme işlemlerine uygun hale getirilebiliyor.

8. Atom

Atom, çok amaçlı olarak kullanılabilen ve rahatlıkla özelleştirilebilen bir yazı editörü. Github tarafından geliştirilen program, çoğu geliştirici tarafından tercih edilmeye başlandı.

Bu listeyi daha da uzatabiliriz. Her editörün kendine has farklı özellikleri olabiliyor. Hangisini kullanacağınız size kalmış. Ancak bana sorarsanız Notepad++ veya Sublime Text 2 güzel seçim olacaktır.
Siz de beğendiğiniz / kullandığınız HTML editörler varsa bu yazının altına yorum olarak yazabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Yazılım hakkında bildiklerini anlatan sıradan biri.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir