Domain

Domain Değeri Öğrenme ve Hesaplama

domain değeri öğrenme ve hesaplama, domain değeri, domain değeri natro, domain değeri öğrenme, domain değeri nedir, domain değeri sorgula, domain değeri ölçme, domain değeri nasıl hesaplanır

Domain değeri nasıl belirlenir? Alan adı değeri nasıl hesaplanır? Alan adı yatırımcılığı ve ücretsiz domain değeri hesaplama araçları…

Domain, online dünyada web sitenizi inşa edeceğiniz arazidir. Alan adınız üzerinde bir web sitesi oluşturmasanız dahi, alan adınız bazı kriterler doğrultusunda çok değerli olabilir. Domain değeri en fazla ne kadar olabilir ki diye düşünebilirsiniz. Peki alan adı değeri 2.5 milyar dolar olan cars.com‘un 872 milyon dolara satıldığını biliyor muydunuz?

Alan adı yatırımcılığı, az ya da çok farketmeksizin istediğiniz kadar domain satın almanıza olanak sağlar. Profesyonel alan adı yatırımcıları, açık arttırmalara katılarak ikinci el domain pazarındaki hazineleri kovalarlar. Dünyaca ünlü internet yatırımcısı ve domain kaşifi Frank Schilling, alan adı yatırımcılığına başlamak için geç olmadığını ve hâlâ sonsuz fırsatların yatırımcıları beklediğini söylüyor.

Yeni bir alan adı satın almak, mevcut alan adınızı yenilemek veya sahip olduğunuz alan adını satmak için domain değerini bilmeniz gerekir. Peki domain değerini belirleyen kriterler nelerdir?

Domain Değerini Belirleyen Faktörler Nelerdir?

Domain değeri hesaplama, genellikle marka değerinden bağımsız olarak, ilgili alan adının özelliklerine göre yapılır. Alan adı değeri, piyasa satış verileri ile alan adı özelliklerinin algoritması çıkarılarak hesaplanır.

Domain değeri; alan adının yaşı, kelime sayısı, uzantı popülerliği, SEO değeri ve domainin anatomik yapısı (alfabetik, numerik) gibi ölçülebilir veriler üzerinden tahmini olarak hesaplanır.

1. Domain Uzantısı

Dünya çapında en çok tercih edilen uzantı türü .com uzantısıdır. Bu sebeple .com uzantısına sahip alan adları, .net ve .org gibi uzantılara sahip alan adlarına kıyasla daha değerlidir.

2. Domain Yaşı

Uzun yıllar önce kaydedilmiş bir domain, yeni alınmış bir alan adına kıyasla daha değerlidir. Alan adının yaşam döngüsü uzadıkça domain değeri artar ve daha yüksek fiyatlardan alıcı bulur.

3. Domain Uzunluğu

Uzun, karmaşık ya da anlamsız kelimelerden oluşan alan adları, kullanıcının hatırlaması açısından zor olduğu için pek tercih edilmez. Bu yüzden, kısa veya tek kelimeden oluşan alan adları daha değerlidir.

4. Domain Yapısı

Alan adı satın alırken harf, rakam veya tire gibi ayırıcı işaretler kullanabilirsiniz. Fakat yazımı ve hatırlanması zor olduğu için bu tür alan adları pek tercih edilmez. Bu yüzden alfabetik yapıya sahip domainler, numerik veya ayırıcı işaretler içeren alan adlarına kıyasla daha değerlidir.

5. Domain Popülerliği

Yüksek aranma hacmine sahip, sık kullanılan ve popüler alan adları, çok daha yüksek fiyatlardan alıcı bulur. Popüler domainler, her zaman daha değerlidir.

Domain Değeri Hesaplama Araçları

Alan adı yatırımcısı olmak veya sahip olduğunuz alan adının değerini öğrenmek istiyorsunuz. İnternetteki gayrimenkulünüz olan alan adınızın değerini, aşağıdaki listede yer alan ücretsiz hesaplama araçları ile öğrenebilirsiniz.

mertinko

Yazılım hakkında bildiklerini anlatan sıradan biri.

View Comments

  • Bi insan neden linklerin yeni sekmede açılmasına engel koyar, hangi çağda yaşıyoruz, saçma saçma şeyler yapıyorsunuz. Biraz mantık, mantık!

    • URL adresleri yeni sekmede sorunsuz açılıyor hangi URL adresinde sorun yaşadınız?

Recent Posts

‘Microsoft.ACE.OLEDB.12.0’ Sağlayıcısı Yerel Makineye Kayıtlı Değil Hatası ve Çözümü (2025)

microsoft ace oledb 12.0 hatası,oledb 12.0 provider not registered,microsoft access database engine indir,accessdatabaseengine.exe indir,oledb provider…

2 hafta ago

Windows Uzak Masaüstü Uygulaması Kullanımdan Kaldırılıyor: İşte Son Tarih!

Microsoft, uzaktan farklı cihazları kontrol etmeye yarayan Uzak Masaüstü uygulamasına desteği keseceğini duyurdu. Onun yerine…

1 ay ago

Office 2021 Etkinleştirme ve Ürün Anahtarı Rehberi (2025 Güncel)

office 2021 etkinleştirme, office 2021 lisans anahtarı, office 2021 ürün anahtarı, office 2021 aktivasyon, office…

1 ay ago

Office 2016 Etkinleştirme ve Ürün Anahtarı Rehberi (2025 Güncel)

Microsoft Office 2016, güçlü özellikleri ve kullanıcı dostu arayüzü ile hala popülerliğini koruyan bir ofis…

1 ay ago

Office 2019 Etkinleştirme ve Ürün Anahtarı Rehberi (2025 Güncel)

Office 2019 etkinleştirme, Office 2019 ürün anahtarı, Office 2019 lisans, Office 2019 serial key, Office…

1 ay ago

2025 E-İmza Rehberi: E-İmza Nedir, Nasıl Alınır? (Başvuru, Ücretler ve Kullanım Alanları)

2025 e-imza, e-imza nedir, e-imza nasıl alınır, e-imza başvurusu, e-imza ücreti 2025, e-imza fiyatları, e-imza…

2 ay ago