chrome için en iyi 8 reklam engelleyici, chrome için en iyi reklam engelleyici, chrome reklam engelleyici, chrome reklam, reklam engelleyici plugin, reklam engelleyici eklenti, reklam engelleyici opera, reklam engelleyici firefox, reklam engelleyici yandex, reklam engelleyici edge
Bu denli çok güvenlik riski olduğunu düşünürsek, kendi kendinize farklı farklı programlar denemek tehlikeli olabilir. Ama merak etmeyin, ben 19 reklam engelleyiciyi deneyerek en iyi ücretli ve ücretsiz 8 servisi listeledim; yani kendinizi riske atmanıza hiç gerek yok. Bu sağlayıcılar reklamları kaldırır, sayfaların yüklenme hızını artırır ve hepsinden önemlisi, tamamıyla güvenlidir.
Eğer hızlı bir cevap arıyorsanız, birçok reklam çeşidini sildiği, malware’leri engellediği ve tüm büyük tarayıcılarda (Chrome, Firefox vb.) çalıştığı için ben piyasadaki en iyi reklam engelleyici olarak AdBlock’i seçtim.
Bu Yazının İçeriği
Başlıca Özellikler:
AdBlock reklam engelleyicisini masaüstü bilgisayarlar için tarayıcı uzantısı olarak, Android ve iOS içinse uygulama olarak sunar. Testlerimde Daily Mail ve Orlando Sentinel gibi haber sitelerinin duvar kağıdı, banner ve açılır pencere reklamlarını devamlı engelleyerek başarılı bir performans gösterdi. Özellikle de YouTube’daki video reklamlarını engellemiş olması büyük bir başarı (çoğu reklam engelleyici bunu yapamıyor). AdBlock’la tek bir reklam görmeden saatlerce video izleyebildim. Ayrıca Twitch ve Crunchyroll gibi diğer popüler yayın sitelerinde de çalıştı.
Benim en sevdiğim AdBlock özelliği, size reklamlar üzerinde belli seviyede bir kontrol sağlaması. Mesela tüm sitelerdeki reklamları ya da sadece bulunduğunuz sitedeki reklamları durdurabiliyorsunuz. Hatta YouTube ve Twitch’te reklam göstermesine izin vereceğiniz kanalları seçmek mümkün.
Bonus olarak, AdBlock sizi zararlı yazılımlardan koruyacak ek güvenlik özelliklerine sahip. İçinde malware olan siteleri engelleyerek cihazınıza virüs bulaşmasına engel oluyor. Ayrıca tracker’ları engelleyerek reklamcıların online faaliyetlerinizi takip etmesini de engelliyor. Böylece ziyaret ettiğiniz siteleri gizlice izleyemiyorlar. Tüm bu özellikler bir araya gelince, internette yaptıklarımın gizli kalacağından emin oldum.
AdBlock’un tek sevmediğim özelliği “kabul edilebilir reklamlar” adındaki bir programa katılıyor olması. Yani bir reklamın kullanıcı deneyimini kötüleştirmediğini düşünürse, onun görüntülenmesine izin veriyor. Gerçi bu programa rağmen, benim denediğim sitelerdeki tüm reklamlar engellenmişti. Her ne kadar bu kabul edilebilir reklamlar programı bazı reklamların gösterilebileceği anlamına gelse de, AdBlock’un gösterilebilir reklam kriterleri epey katı olduğundan kullanım rahatlığınızı etkilemeyecektir.
AdBlock, sunduğu hizmet için kullanıcılarından para almaz ya da kaydolurken herhangi bir kredi kartı bilgisi istemez. Yani ücretsiz test edebilirsiniz! Ben bu programı denediğimde, gizli saklı hiçbir ücretle karşılaşmadım. Eğer imkânınız varsa küçük bir bağışta bulunmanız isteniyor ama bunu kesinlikle zorunlu kılmamışlar.
AdBlock’un tekli uygulaması: Android ve iOS.
AdBlock’un tarayıcı uzantıları: Chrome, Safari, Firefox ve Microsoft Edge.
Benzer İçerik: Spam Trafik Nasıl Engellenir?
Başlıca Özellikler:
4 farklı sitede denediğimde, MACE neredeyse her pop-up, banner ve video reklamları kaldırdı. Ancak sitenin kendi tanıtımını yaptığı reklamları engelleyemedi. Wired’ın sitesini ziyaret ettiğimde, MACE’in filtresini aşabilmiş tek reklam, Wired’ın kendisini tanıtan reklamlardı. Bu reklamlar sitenin kendisiyle iyi bir şekilde entegre edildiğinden ve klasik reklamlar gibi sinir bozucu olmadığından çok sorun yaşatmadı.
MACE’i kullanırken kendinizi güvende hissediyorsunuz çünkü sizi internetteki diğer tehditlerden de koruyan güvenlik özelliklerine sahip. Mesela reklamcıların, internet faaliyetlerinizi takip etmesine engel oluyor. Bu sayede gizli verileriniz toplanıp üçüncü taraflara satılamıyor. Bunun bir diğer getirisi, bir sitede baktığınız bir ürünün reklamını, durmadan başka sitelerde görmek zorunda kalmamanız. PIA uygulamalarının Türkçe kullanılabilmesi de artı olarak hanesine yazılıyor.
MACE içinde malware olduğundan şüphelenilen sitelerin listesini düzenli olarak güncelliyor. Girdiğiniz sitenin listedeki herhangi bir siteyle eşleşip eşleşmediğine baktıktan sonra, bulduklarını hemen engelliyor. MACE’in beni bilgisayarıma zarar verebilecek virüslü sitelerden koruduğunu bildiğim için internette gezinmek çok rahat bir hâl aldı.
PIA için abonelik gerekse de, bir kere kaydolduktan sonra Mace’i ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Bu çok iyi bir paket çünkü aynı anda hem VPN hem de reklam engelleyiciyle tam bir güvenliğe sahip olmuş oluyorsunuz. Eğer PIA Mace konusunda tereddütleriniz varsa, para iade garantisinden yararlanıp 30 gün ücretsiz deneyebilirsiniz. Ben müşteri hizmetlerine ulaştığımda, paramı yalnızca 8 gün içinde geri alabildim.
PIA MACE’in çalıştığı platformlar: Windows, Android, macOS, iOS ve Linux.
PIA MACE’in tarayıcı uyumluluğu: Tekli program olarak her tarayıcıda çalışır; ayrıca Chrome, Firefox ve Opera için uzantıya sahiptir.
Başlıca Özellikler:
Windscribe R.O.B.E.R.T. reklamları ve diğer birçok tehdidi engelleyebilen, ayarlanabilir bir güvenlik aracıdır. Testlerimde sitelerde çıkan reklamların %90’unu engelledi. Birkaç video reklam, filtresini atlattı ama çıkan bu reklamlar sitenin kendisini tanıtan reklamlardan olduğu için ben tolere edebildim. Ayrıca reklamlar internetimi çok daha az kullandığı için, sitelerin 2-5 saniye daha hızlı yüklendiğini fark ettim.
R.O.B.E.R.T. reklamlarla birlikte sayfalardaki kategorileri de engellemenize izin veriyor. Bu özellik çocuklarının kazara kumar ya da porno sitelerine girmesini istemeyen benim gibi ebeveynler için çok kullanışlı.
Reklamları durdurmanın yanı sıra, R.O.B.E.R.T. sizi diğer ciddi güvenlik tehlikelerinden de koruyor. Örneğin malware, phishing linki ve tracker olan siteleri engelleyebiliyor. Böyle bir koruması olduğundan, yanlışlıkla kötü bir linke tıklarım da bilgisayarıma virüs girer diye bir endişem hiç olmadı.
Windscribe’ın (R.O.B.E.R.T. programının geliştiricisi) bir diğer avantajı, hiçbir ücret ödemeden deneyebildiğiniz az sayıdaki güvenli VPN’den bir tanesi olması. R.O.B.E.R.T. ücretsizken de reklam ve zararlı yazılımları engellemeye devam etse de, bu versiyonun birtakım kısıtlamaları bulunuyor. Örneğin site kategorilerini engelleyecek şekilde ayarlayamıyorsunuz ve aylık kotayı yalnızca 10 GB’a sınırlıyorlar. Ücretli versiyonun 30 günlük para iade garantisiyle daha fazla güvenliğe ulaşabilirsiniz. Ben iade işlemini tamamladığımda, paramı 5 gün içinde geri almıştım.
Windscribe R.O.B.E.R.T.’ın çalıştığı platformlar: Windows, Android, macOS, iOS ve Linux.
Windscribe R.O.B.E.R.T.’ın tarayıcı uyumluluğu: Tekli program olarak her tarayıcıda çalışır; ayrıca Chrome ve Firefox için uzantıya sahiptir.
Başlıca Özellikler:
AdLock tarayıcı uzantısı ya da bilgisayarınızdaki ayrı bir uygulama olarak kullanılabilecek şekilde hazırlanmış. Ben yalnızca tarayıcıdaki değil, Skype gibi diğer programlardaki reklamları da engellememi sağladığından uygulamayı indirmeyi tercih ettim.
Tarayıcı uzantısı pop-up, banner ve video reklamları engellemede hiçbir sorun yaşamadı. Hatta YouTube reklamlarını bile engelledi ki bunu yapabilen program sayısı azdır. AdLock yüklüyken bir videoyu izlemeye başlamadan önce çıkan reklamın bitmesini beklemek zorunda kalmıyordum.
İşin en iyi yanı, AdLock’ta izin verilen “kabul edilebilir reklamlar” listesinin bulunmaması. Yani reklamcıların reklamları gözüksün diye para vermeleri (çoğu programda bu vardır) gibi bir durumla karşılaşmayacaksınız.
Adlock ayrıca cihazınıza malware bulaştırabilen ya da kişisel bilgilerinizi çalabilen kötü niyetli site ve linkleri engelleyerek sizi güvende tutuyor. Bu tehditlerden herhangi birini algıladığında size bir uyarı mesajı gönderiyor. Bu özelliği kullanışlı arayüzünden hemen açabiliyorsunuz.
AdLock’un tarayıcı uzantılarını ücretsiz kullanmak mümkün ama bu şekilde yalnızca yüklü olduğu tarayıcının reklamlarını engelliyor. Eğer diğer uygulamalardaki (Skype gibi) reklamları kaldırmak isterseniz, Windows ya da macOS için tekli programı indirmeniz gerekecek. macOS programı ücretsiz, PC programının ise bir abonelik ücreti var. Neyse ki abone olmadan önce 14 gün boyunca ücretsiz kullanabiliyorsunuz.
AdLock tekli uygulaması: Windows, Android, macOS ve iOS.
AdLock tarayıcı uzantısı: Chrome ve Safari.
Başlıca Özellikler:
AdBlocker Ultimate birçok farklı tarayıcı için desteğiyle rakiplerinden öne çıkıyor. Chrome, Firefox, Microsoft Edge ve Opera’da kullanabiliyorsunuz. Yaptığım testlerde pop-up, banner ve video reklamları başarıyla engelledi. Hatta YouTube videolarının reklamlarına bile engel oldu.
Tarayıcı uzantısının reklam engelleme becerisi gayet iyi olsa da, yalnızca uzantının yüklendiği tarayıcıda çalışıyor. Eğer diğer uygulamalarınızda çıkan reklamlardan da kurtulmak istiyorsanız, AdBlocker Ultimate tekli Windows programını kullanabilirsiniz. Ayrıca Android’de reklamları otomatik olarak filtreleyen bir tarayıcıya sahipler.
Bir Mac kullanıcısı olarak, AdBlocker Ultimate’ın Safari’de çalışmadığını görmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Ben Safari’yi Chrome’la birlikte kullandığım için, ikisinde de çalışsa iyi olurdu. Eğer sizin tarayıcı seçeneğiniz Safari’yse, her tarayıcının reklamını engelleyebilen AdBlock’i denemenizi tavsiye ederim.
AdBlocker Ultimate’ın en iyi yanlarından biri, tarayıcı uzantılarını ve akıllı telefon uygulamalarını iOS ve Android’de ücretsiz kullanabiliyor oluşunuz. Windows programı ücretli olsa da, 14 günlük ücretsiz deneme süresinin yanı sıra abone olduktan sonra 60 günlük para iade garantisi sunuyorlar. Ben iade politikalarını test ettiğimde, uzun bir sürecin sonrasında paramı geri alabildim. AdBlocker Ultimate’ın iade işlemini başlatması 2 hafta sürmüştü.
AdBlocker Ultimate tekli uygulaması: Windows, Android ve OS.
AdBlocker Ultimate tarayıcı uzantısı: Chrome, Firefox, Microsoft Edge ve Opera.
Başlıca Özellikler:
uBlock Origin basit bir reklam engelleyici program. Aslında asıl özelliği reklam engellemek olmasa da, bu işi de gayet iyi kotarıyor. Testlerimde, birçok sitenin ve hatta YouTube’un reklamlarını bile engellemeyi başardı.
uBlock Origin ilk olarak bilgisayar kaynaklarını optimize etmesi için tasarlandığından, uBlock Origin’i açtığınızda cihazınızın daha verimli çalıştığını göreceksiniz. Ben şahsen kendi sistemimde çok büyük bir değişim görmesem de, reklamsız internet sayfalarının 2-3 saniye daha hızlı açıldığını fark ettim.
uBlock Origin’in en iyi yanı yapılandırma ayarları. Kendi filtre listelerinizi oluşturup reklam yer tutucu görsellerini engelleyecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Maalesef eğer işin uzmanı değilseniz karmaşık özelliklerini doğru anlayıp kullanması pek kolay değil. Ama varsayılan ayarlar da gayet düzgün çalışıyor.
uBlock Origin’in bir dezavantajı kendi sitesinin olmaması. Bu yüzden aradığınız uzantıyı bulmakta zorlanabiliyorsunuz. Yani farklı farklı tarayıcılar için tarayıcı uzantısını indirmek gibi bir niyetiniz varsa, her birini teker teker arama motorundan aratmanız gerekecek. Buna ek olarak, müşteri hizmetlerinin olmaması da hayal kırıklığı.
Bu kısıtlamalara rağmen, bence uBlock Origin gayet iyi bir reklam engelleyici. uBlock Origin’i Chrome, Microsoft Edge, Firefox ve Opera‘da ücretsiz kullanabiliyorsunuz.
uBlock Origin tekli uygulaması: Henüz yok.
uBlock Origin tarayıcı uzantısı: Chrome, Microsoft Edge, Firefox ve Opera.
Başlıca Özellikler:
Stands Fair AdBlocker her türlü reklamı etkili bir şekilde kaldırdı. YouTube, Facebook, Forbes, Daily Mail ve diğer sitelerde kullandığımda bir tane bile reklama rastlamadım. Ayrıca malware ve tracker engelleme gibi özelliklerle ek koruma da sağlıyor.
Stands Fair AdBlocker kullanıcılarının online geçmişini hiçbir şekilde takip etmeyen az sayıdaki programdan bir tanesi. Engellediği reklamlar IP adresiniz, e-postanız ve kullanıcı ID’nizle asla ilişkilendirilmiyor. Bu özelliği sayesinde verilerimi reklamcılara satmadıklarından emin oldum ki bunu güvenilmez birçok reklam engelleyici hâlihazırda yapmakta.
Stands Fair AdBlocker ayrıca birkaç kullanışlı yapılandırma ayarı da sunuyor. Mesela bir sitedeki reklamların bir kısmını ya da tamamını görüntüleyebiliyorsunuz. Hatta Facebook ya da arama motoru reklamlarını açma seçeneği bile mevcut.
Bu reklam engelleyicinin tek büyük eksisi yalnızca Chrome tarayıcıda kullanılabiliyor olması. Ben zaten Chrome kullandığımdan, bu benim için pek bir sorun teşkil etmedi ama siz her tarayıcı ve uygulamada çalışan bir reklam engelleyici arıyorsanız AdBlock’i deneyebilirsiniz.
Chrome tarayıcıda Stands Fair AdBlocker’ı ücetsiz kullanabildiğinizden hemen hiçbir risk olmadan kendiniz de deneyebilirsiniz. Uzantı olarak eklemeniz yeterli.
Stands Fair AdBlocker tekli uygulaması: Henüz yok
Stands Fair AdBlocker tarayıcı uzantısı: Chrome.
Başlıca Özellikler:
Eğer kullanımı kolay bir program arıyorsanız, Opera tarayıcının internet kullanımınızı daha iyi hâle getiren gömülü bir reklam engelleyicisi vardır. Yani ek uzantı ya da program indirmeniz gerekmez. Reklamları otomatik olarak engellemek için arama çubuğundaki kalkan simgesine tıklamanız yeterlidir.
Ancak maalesef denediğim sitelerdeki reklamların %100’ünü engelleyemedi. Birçok pop-up reklam filtrelemesini atlatabildim. YouTube’un reklamlarını engeller gibi olsa da, reklamın oynadığı süre içerisinde karşıma boş bir ekran çıktı. Ben bu eksiklikleri ücretsiz, gömülü ve reklamların %90’ını engelleyebilen bir hizmet için gayet makul görüyorum.
Ayrıca malware’li sitelere engel olma gibi temel gizlilik ve güvenlik özellikleri de var. Eğer internetteki hareketleriniz sizi gözetleyen reklamcıların ellerine geçmesin istiyorsanız, tracker engelleme seçeneğini de etkinleştirebilirsiniz.
Opera’yı kullanmak ücretsiz olduğundan görülen reklam sayısının kabul edilebilir seviyede olup olmadığına kendiniz bakabilirsiniz. Eğer sinir bozucu pop-up reklamların çıkmadığı tam özgür bir kullanım arıyorsanız AdBlock gibi daha güvenilir bir ürünü denemenizi tavsiye ederim.
Opera tarayıcısındaki reklam engelleyicinin tekli uygulaması: Henüz yok
Opera tarayıcısındaki reklam engelleyicinin çalıştığı platformlar: Opera.
Reklam engelleyici seçerken çok dikkatlı olun. Bunların birçoğu cihazlarınıza malware bulaştırsın diye hacker’lar tarafından geliştirilmiştir! Kullanıcı verilerinizi, finansal bilgilerinizi ve oturum bilgilerinizi çalabilir ya da daha fazla reklam görmenize neden olabilirler.
Özellikle de ücretsiz servislerin çoğu tehlikelidir çünkü online verilerinizi (tarayıcı geçmişi gibi) gizlice toplar ve hiç güvenemeyeceğiniz üçüncü taraflara satarlar. Zaten çoğu ücetsiz reklam engelleyici, sizi agresif açılır pencere reklamlarından koruyacak gelişmiş teknolojiye sahip değildir. Piyasada bir sürü kötü niyetli program olsa da, ben sizi özellikle de şunlar konusunda uyarmak istiyorum:
Adware online reklam gösteren ve hakkınızdaki bilgileri toplayan yazılım türüne denir. Ekranınızı doldurmalarının yanı sıra, reklamlar tehlikeli olabilir ve cihazınızın performansını olumsuz yönde etkileyebilir. Reklamlar:
Beni yanlış anlamayın, bu listedeki her seçenek reklamları kaldırmanızı sağlayacaktır. Ancak siber güvenlik sektöründe geçirdiğim 6+ yıldan sonra, kendinizi adware, hacker ve diğer tehditlerden korumanın en iyi yolunun reklam engelleyicisi olan bir VPN kullanmak olduğuna inandım. Sizin tercihiniz hangisi olursa olsun, sağladığı güvenlik özelliklerini ve sahip olduğu kısıtlamaları önceden kontrol edin:
Bu listedeki en iyi 8 engelleyicinin kurulumunda küçük küçük farklılıklar görülebilir. En iyi reklam engelleyiciyi dakikalar içinde kurmak istiyorsanız, şu kısa talimatları uygulayın:
Ben bu en iyi 8 reklam engelleyici listesini hazırlarken şu kriterleri göz önünde bulundurdum:
Reklam engelleyicisi indirirken çok dikkatli olun. Benim gördüğüm kadarıyla birçok program (özellikle de ücretsiz olanlar) cihazınıza malware yüklüyor ya da verilerinizi reklamcılara satıyor. Siz cihazınız için düzgün çalışan bir program bulmaya çalışarak güvenliğinizi riske atmayın diye bu listedeki en iyi 8 reklam engelleyiciyi buldum. Bunların hepsi güvenlidir, birkaç farklı çeşitteki reklamı etkili bir şekilde siler ve sizi malware içeren internet sitelerinden korur.
Bu listedeki en iyi 8 reklam engelleyicinin her biri bu popüler tarayıcıların bazılarında çalışacaktır. Ancak 1 numaralı reklam engelleyici (AdBlock) her birinde çalışıyor. Hatta Windows, Android, macOS ve iOS dâhil olmak üzere birçok işletim sistemiyle de uyumlu.
Test ettiğim reklam engelleyicileri arasında Youtube, Twitch ve Crunchyroll’da video reklamları engelleme konusunda en başarılı olan AdBlock’tu. Ayrıca Daily Mail ve Lifehacker gibi sitelerde denediğimde her türlü pop-up ve banner reklamlarını da engelledi.
İnternet kullanımınızı yavaşlatan reklamlara katlanmak zorunda değilsiniz. Bu yazıda geçen en iyi 8 reklam engelleyicinin tamamı reklam engelleme konusunda başarılıdır. Ayrıca her biri sizi tracker’lardan ve kötü niyetli sitelerden koruyan yüksek kaliteli bir hizmet sunar.
Eğer hangisini seçeceğinize karar veremiyorsanız, yaptığım testler en iyi reklam engelleyicinin AdBlock olduğunu gösterdi. Bu program birçok farklı reklam türünü engelliyor, her tarayıcıda çalışıyor ve diğer programlarda bulunmayan ek güvenlik özellikleri sunuyor.
Merhaba!Bu yazıda WooCommerce Kategori Menü Eklentisi anlatıyor olacağım. WooCommerce mağazalarında menü yönetimini kolaylaştıran, akıllı hale…
microsoft ace oledb 12.0 hatası,oledb 12.0 provider not registered,microsoft access database engine indir,accessdatabaseengine.exe indir,oledb provider…
Microsoft, uzaktan farklı cihazları kontrol etmeye yarayan Uzak Masaüstü uygulamasına desteği keseceğini duyurdu. Onun yerine…
office 2021 etkinleştirme, office 2021 lisans anahtarı, office 2021 ürün anahtarı, office 2021 aktivasyon, office…
Microsoft Office 2016, güçlü özellikleri ve kullanıcı dostu arayüzü ile hala popülerliğini koruyan bir ofis…
Office 2019 etkinleştirme, Office 2019 ürün anahtarı, Office 2019 lisans, Office 2019 serial key, Office…