Bilgisayarı Kablosuz Modem Olarak Kullanma
0

bilgisayarı kablosuz modem olarak kullanma, bilgisayarı kablosuz modeme çeviren router, bilgisayarı kablosuz modeme bağlamak, bilgisayar kablosuz modemi görmüyor, bilgisayar kablosuz modeme bağlanmıyor, bilgisayara kablosuz modem tanıtma, bilgisayardan kablosuz modem şifresini öğrenme, masaüstü bilgisayarı kablosuz modeme bağlamak, laptop bilgisayarı kablosuz modeme bağlamak, masaüstü bilgisayar kablosuz modeme nasıl bağlanır 

Bilgisayarı Kablosuz Modem Olarak Kullanma

Bu yazımda masaüstü ve diz üstü bilgisayarlarınızı kablosuz modem olarak kullanma işlemini anlatacağım. Bu işlemin özelliği hiç bir program kullanmadan kablosuz bağlantı ayarlamaktır. Bu işlemde hiç bir program kullanmadan cmd komut sistemini kullanacağız.

İnternette bazı arkadaşlar hem masaüstü bilgisayarı hem de diz üstü bilgisayarda kullanılacağını anlatıyorlar fakat önemli bir detayı vermeyi unutuyorlar. Masaüstü bilgisayarınızda wi-fi adaptörü takılı değilse kablosuz modem olarak kullanamazsınız.  Bu bilgiyi vermedikleri için kasalarında wi-fi adaptörü takılı olmayan kullanıcılar saatlerce kafa yoruyorlar ve yapamıyorlar.

bilgisayarı kablosuz modem olarak kullanma, bilgisayarı kablosuz modeme çeviren router, bilgisayarı kablosuz modeme bağlamak, bilgisayar kablosuz modemi görmüyor, bilgisayar kablosuz modeme bağlanmıyor, bilgisayara kablosuz modem tanıtma, bilgisayardan kablosuz modem şifresini öğrenme, masaüstü bilgisayarı kablosuz modeme bağlamak, laptop bilgisayarı kablosuz modeme bağlamak, masaüstü bilgisayar kablosuz modeme nasıl bağlanır 

İnternet bağlantınızı Wi-Fi üzerinden diğer cihazlarla paylaşarak Windows 10 bilgisayarınızı mobil etkin noktaya dönüştürün. Wi-Fi, Ethernet veya hücresel veri bağlantısını paylaşabilirsiniz. Bilgisayarınızın hücresel veri bağlantısı varsa ve bunu paylaşırsanız veriler, mobil İnternet tarifeniz üzerinden kullanılır.

Jivo Chat Reklam
  1. Başlangıç  düğmesini ve ardından Ayarlar  > Ağ ve İnternet > Mobil etkin nokta‘yı seçin.
  2. İnternet bağlantımı paylaş seçeneği için paylaşmak istediğiniz İnternet bağlantısını seçin.
  3. Düzenle > Yeni bir ağ adı ve parolası gir > Kaydet‘i seçin.
  4. İnternet bağlantımı diğer cihazlarla paylaş‘ı açın.
  5. Diğer cihazda bağlanmak için o cihazdaki Wi-Fi ayarlarına gidin, ağ adınızı bulup seçin ve parolayı girip bağlanın.

 

Yazılı olarak anlamadıysanız resimli olarak anlatalım

İşlemlere başlamadan önce Wi-Fi adaptörümüzü bilgisayara taktığınızdan emin olun ve işlemleri Wi-Fi adaptörü takılı iken yapmaya başlayın.

Başlata “Denetim Masası” yazıyoruz

“Ağ ve Paylaşım Merkezi” yazan yere tıklıyoruz

Gelen ekranda “Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin” yazan yere tıklıyoruz

Açılan ekranda bağlı olduğumuz kablolu bağlantı olan Ethernetimize tıklıyoruz

1- Seçili olan Ethernet

2- Sağ tıklıyoruz

3- “Özellikler” yazan yere tıklıyoruz

Gelen ekranda “Paylaşım” sekmesine tıklıyoruz

1- Boş olan kutucuğu işaretliyoruz

2- “Özel ağ bağlantısı seçin” kısmında “Wi-Fi” yazan veya farklı isimle isimlendirdiğiniz Wi-Fi bağlantısını seçiyoruz.

Örnek aşağıda mevcut

Buraya kadar işlem tamamdır. “Tamam” yazan butona basıp tüm pencereleri kapatabilirsiniz.

Şimdi başlata “cmd” aratıp gelen yerde cmd uygulamasını yönetici olarak başlatmamız gerekiyor.

 

1- Arama yerine “cmd” yazıyoruz.

2- “Komut İstemi” yazan yere sağ tıklıyoruz.

3- Sağ tıklama işleminde gelen seçeneklerden “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğini seçiyoruz.

CMD ekranımıza (netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=”BURAYA WİFİ ADINIZ” key=”BURAYA ŞİFRENİZ”) netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=”BURAYA WİFİ ADINIZ” key=”BURAYA ŞİFRENİZ” yazıyoruz. Kopyalamak isterseniz “Kopyala” yazan yere tıklamanız yeterlidir.

Bunu yazdıktan sonra klavyemizden “Enter” tuşuna basıyoruz.

Aşağıdaki gibi bir yazılar elde ettiyseniz işlem başarıyla tamamlanmıştır. Tabi Wi-Fi adınızı ve şifrenizi düzgün bir biçimde girmeniz sağlıklı olacaktır.

Şimdi ikinci kodumuz ise (netsh wlan start hostednetwork)netsh wlan start hostednetwork yazıp yine “Enter” tuşuna basıyoruz. İşlem sonucunda bize geri dönüş olarak “The hosted network started.” mesajını veriyor ise işlem başarıyla tamamlanmış demektir.

 

Resimli olarak anlatım size yeterli gelmedi ise aşağıda izlemeniz için YouTube için oluşturduğum içeriğimi izleyebilirsiniz. Bu videoyu revize ettim ve değerli ziyaretçilerim için hazırladım. İzlediğiniz için sonsuz teşekkürler. İzledikten sonra kanala abone olur ve videoyu beğenip yorum yaparsanız ekstra olarak minnettar kalırım. Bir insanı desteklemek zor olmamalı. Bilgiyi paylaşınca güzel olur. Bu videoyu da diğer öğrenmek isteyen kardeşlerinizle de paylaşırsanız onlarda öğrenmiş olur. Birlikte uzun serüvenli bilgi edinmek üzere kendinize çok iyi bakın ve sağlıcakla kalın.

 

Umarım bu makale içeriği sizi fazlasıyla bilgilendirmiş ve yapmak istediğiniz işte rehber olmuştur. Beni desteklemek adına bu içeriği okuyorsanız aşağıdaki yerde yer alan yorum bölümünden bir teşekkür veya sorun ne olursa yazmanız beni fazlasıyla mutlu etmiş olacaktır. Siz değerli ziyaretçilerimden tek desteğim bu olacaktır. Bu makale içeriğindeki yazılanların tamamı özgün içerik taşımaktadır. Bu özgün içerikler tarafımca hazırlanmaktadır. Siz de sitenizde paylaşmak istiyorsanız eğer içeriğin sonunda “Kaynakça: www.mertsenturk.net” yazarak belirtirseniz sevinirim. Değerli takipçilerim ile bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum. İyi ki varsınız.

 

 

 

 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Yazılım hakkında bildiklerini anlatan sıradan biri.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir